Karikó Katalin kapta meg elsőként a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díszpolgára címet

Megosztás

Szent István ünnepe államiságunk egyik legfontosabb szimbóluma, a megyei önkormányzat ez alkalomból szerdán tartotta ünnepi közgyűlését – tudósított az Alföldhir.hu.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte: a magyar nemzet, benne a jászok és a kunok mindig felül tudtak kerekedni a történelem megpróbáltatásain, a veszteségeket követően újra és újra talpra tudtunk állni, államiságunkban megmaradtunk, és ha időnként megfogyatkoztunk is, végül mindig megsokasodtunk. Országunk, megyénk és településeink vezetőinek munkája ezért is kell, hogy államalapító Szent István királyunk bölcsességén nyugodjon, mert felelősek vagyunk a ránk bízott közösségért.

Hagyományosan ez alkalommal adják át a megye kitüntető címeit elismeréseit is. A megyei közgyűlés első alkalommal ítélte oda a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díszpolgára díjat. Ebben az elismerésben az mRNS-technológia fejlesztésében elévülhetetlen érdemekkel bíró dr. Karikó Katalin – aki későbbi időpontban veszi át a díjat – és posztumusz Lakatos István részesült.

A megye fejlődésének elősegítése előmozdítása, hírnevének gyarapítása, értékeinek növelése érdekében kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységéért idén Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért díjat vehetett át dr. Urbán Zoltán László rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, dr. Varga Árpád címzetes fellebbviteli főügyész és a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Covid részlege. Posztumusz elismerésben részesült Dobos László és dr. Hoffmann Imre.

A további díjazottak névsora az Alföldhir.hu tudósításában olvasható.

Kapcsolódó cikkek